3M Μεμβράνες προστασίας από την ηλιακή ακτινοβολία και θερμότητα.

 • Μειώνουν σημαντικά την ενεργειακή κατάνάλωση των κτιρίων
 • Βελτιώνουν τις συνθήκες διαμονής και εργασίας
 • Προστατεύουν από την ηλιακή θερμότητα και την ενοχλητική αντηλιά
 • Απορρίπτουν κατά 99% την βλαβερή UV ακτινοβολία     


  Το τζάμι, λόγω της ιδιότητας του να διαπερνάται από το φως, έχει γίνει το πιο δημοφιλές αρχιτεκτονικό υλικό και σύμβολο μοντέρνας αισθητικής. Όμως, τα κτίρια με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες στις εξωτερικές όψεις, έχουν αποδειχθεί ενεργοβόρα, καθώς το καλοκαίρι χρειάζονται ως και τέσσερις φορές περισσότερη ενέργεια για κλιματισμό, ενώ το χειμώνα έχουν απώλεια θερμότητας μέχρι και έξι φορές περισσότερο από ένα άλλο κτίριο.
  Οι αντηλιακές μεμβράνες είναι κατάσκευασμένες για να προστατεύουν τους εσωτερικούς χώρους των κτιρίων από την θερμότητα και την βλαβερή ηλιακή ακτινοβολία .

Για να ερευνηθεί η απόδοση των αντηλιακών ιδιοτήτων των μεμβρανών 3M σε συνδυασμό με τις κλιματολογικές συνθήκες της Ελλάδας το Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών πραγματοποίησε μια ερεύνα για να μελετήσει κατά πόσο οι μεμβράνες ηλιακής προστασίας της 3M™ μειώνουν την κατάνάλωση ενέργειας για δροσισμό και προσφέρουν άνεση στους χώρους εργασίας.

 

Δείτε την περίληψη της σχετικής μελέτης.

Δείτε ολόκληρο το τεύχος της μελέτης.

Οι αντηλιακές μεμβράνες 3M

 • Εξοικονομούν ενέργεια αφού βοηθούν σημαντικά στην μείωση του κόστους κλιματισμού ενός κτιρίου
 • Προσφέρουν άνεση στους εργαζόμενους μειώνοντας κατά μεγάλο ποσοστό την ενοχλητική αντηλιά
 • Προστατεύουν από την επικίνδυνη για το άνθρωπο ακτινοβολία η οποία είναι υπεύθυνη για τις δερματικές αλλοιώσεις που συχνά οδηγούν στον καρκίνο του δέρματος. Προστατεύουν τα έπιπλα σας τα υφάσματα τις κουρτίνες και τα χαλιά από το ξεθώριασμα που προκαλεί η ηλιακή ακτινοβολία.
 • Τοποθετούνται εύκολα στα υπάρχοντα παράθυρα των κτιρίων και διατίθενται σε μεγάλη ποικιλία μοντέλων και αποχρώσεων ώστε να μπορούν να δώσουν την κατάλληλη λύση σε όλες τις περιπτώσεις

 

Clasic Series: Μεμβράνες Silver, Neutral και Low-E

 • Μεμβράνες Silver: Αντηλιακές μεμβράνες υψηλής απόδοσης και αντανακλαστικότητας τύπου καθρέπτη κατάλληλες για εσωτερική και εξωτερική τοποθέτηση.
 • Μεμβράνες Neutral: Αντηλιακές μεμβράνες ουδετέρου χρώματος μεσαίας αντανακλαστοκότητας κατάλληλες για εσωτερική και εξωτερική τοποθέτηση.
 • Μεμβράνες All Season: Αντηλιακές μεμβράνες Low-E που τον χειμώνα προσφέρουν μείωση της απώλειας της θερμότητος από μέσα προς τα έξω μέχρι και 30%


Δείτε τις τεχνικές προδιαγραφές

Silver 20

Silver 15 Exterior

Neutral 70

Neutral 35 Exterior

Low-E 35 AMARL

 

 

Night Vision: Φυμέ μεμβράνες Χαμηλής Εσωτερικής Αντανάκλασης

Οι μεμβράνες της σειράς Night Vision σε αντίθεση με τις συμβατικές θερμοανακλαστικές μεμβράνες δεν καθρεπτίζουν εσωτερικά και επιτρέπουν την ορατότητα (από μέσα προς τα έξω) ακόμα και την νύχτα. Αυτή η χαρακτηριστική ιδιότητα της σειράς μεμβρανών Night Vision οφείλεται στο ότι, αντί για την παραδοσιακή επίστρωση του πολυεστερικού υλικού με μέταλλα, οι μεμβράνες είναι επιστρωμένες με ανθρακονήματα τόσο λεπτά, που είναι αόρατα στο γυμνό μάτι.
Οι μεμβράνες Night Vision έχουν μεγαλύτερο χρόνο ζωής από τις συμβατικές μεμβράνες και είναι ιδανικές για τοποθέτηση σε κατοικίες και γραφεία.

Night Vision 15

Night Vision 25

Night Vision 35

Κατεβάστε την μπροσούρα του προΪόντος (English)

Night Vision Case Study

 

 

 

Prestige: Διαφανείς Μεμβράνες Νανοτεχνολογίας

Οι μεμβράνες Prestige είναι σχεδόν διαφανείς και δεν εμποδίζουν καθόλου την θέα.
Ιδανικές για βιτρίνες καταστημάτων, μονοκατοικίες, και γενικά εφαρμογές που το ζητούμενο είναι η αντηλιακή προστασία χωρίς να μειωθεί ο φυσικός φωτισμός του χώρου.
Οι μεμβράνες Prestige προστατεύουν τελείως από την βλαβερή UV ακτινοβολία που είναι ο κύριος λόγος του ξεθωριάσματος ρούχων, επίπλων, και γενικά προϊόντων που εκτίθενται σε μια βιτρίνα, ενώ συγχρόνως μειώνουν την ηλιακή θερμότητα και αντηλιά.

Ο όρος νανοτεχνολογία χαρακτηρίζεται από μεγάλη ευρύτητα όντας πολύ γενικός για να περιγράψει οτιδήποτε συμβαίνει στις διαστάσεις του νανομέτρου. Κατά συνέπεια, μπορεί να χωρισθεί σε πιο ειδικά θέματα όπως αυτό της νανοηλεκτρονικής, των νανοϋλικών και άλλων. Οι εφαρμογές της είναι αναρίθμητες ενώ οι επιπτώσεις γίνονται αντιληπτές σε πολλαπλά επίπεδα κυρίως στον οικονομικό τομέα, επηρεάζοντας παγκόσμιες βιομηχανίες και οικονομίες, αλλά και στο κοινωνικό βελτιώνοντας το επίπεδο ζωής μας.

Με την χρήση της πλατφόρμας που έχει ήδη αναπτύξει,η 3M παράγει πολλά βιομηχανικά προϊόντα νανοτεχνολογίας ένα από τα οποία είναι οι αντηλιακές μεμβράνες Prestige.

Δείτε τις τεχνικές προδιαγραφές

Prestige 70

Prestige 60

Prestige 50

Prestige 40

Prestige Window Films Residential Brochure

 

 

 

 

 

 

 

     
Επικοινωνία F.A.Q. Download PDF